Let’s travel together.

الگوی کار

الگوی کار

  • یکی از الگوهای کاری ستاد، علی امینی نابغه قرآنی جهان اسلام است…

 

  • زندگی نامه حافظ کل قرآن کریم، آقای علی امینی ؛

علی امینی، متولد 1381شهرستان بناب آذربایجان شرقی است. آهنگ قرآن از کودکی در گوشش طنین‌انداز بود به تدریج پلی به باغ قرآن در مسیرش قرار گرفت. 6 ساله بود که در کنار جنب‌وجوش کودکانه مسیر انس و معرفت قرآن را از طریق حفظ آیات نورانی قرآن برگزید و در سن 10 سالگی به افتخار حافظ کل قرآن نائل شد تنها حفظ قرآن برای تشنگی وی کفایت نکرد بلکه به ترجمه، مفاهیم و تفسیر قرآن نیز ورود پیدا کرد.

به تدریج تأثیرات قرآن را در زندگی خود حس کرد و پنجره‌های موفقیت را به روی او گشود به طوری که در سن 9 سالگی کوچکترین داوطلب شرکت‌کننده در آزمون کارشناسی رشته علوم قرآن و حدیث بود و همین امر زمینه تحصیل علوم دینی وی را در حوزه علمیه قم در سن  11 سالگی فراهم کرد.

کسب بیش از ۱۰ رتبه برتر شهرستانی، استانی و کشوری، اشراف به ترجمه و مفاهیم آیات قرآن کریم با استفاده از هفت ترجمه، اجرای 2هزار و 800 برنامه‌ در کشورهای مختلف مانند لبنان، عراق، مالزی، عربستان و…. به زبان فارسی و عربی، اجرای برنامه در بیش از ۳۰ شبکه داخلی و برون مرزی، ایراد بیش از ۸۰۰ سخنرانی در همایش‌های بین‌المللی و تخصصی و در تریبون نمازجمعه‌ها، محافل علمی و دانشگاهی و حوزوی از جمله حرم مطهر حضرت علی بن موسی الرضا(ع) و حرم حضرت معصومه(س) ار جمله توفیقات وی است.

این نابغه قرآنی قبول دارد که 6 سالگی سن جنب و جوش است ولی می‌داند که استفاده از روش‌های کودکانه می‌تواند در یادگیری کودکان مؤثر باشد تا علاوه بر یادگیری قرآن به جنب و جوش کودکانه خود بپردازند.

وی با بیان اینکه برخی اوقات روزانه 10 ساعت برنامه حفظ قرآن داشتم می‌گوید: این امر هیچگاه سبب نشد که از بازی‌های کودکانه و جنب و جوشم کاسته شود زیرا والدینم در بازی‌ها مشارکت داشتند تا بتوانم انرژی برای حفظ مجدد کسب کنم و از جمله بازی‌ها فوتبال،‌ دوچرخه بازی و… بود.
علی از روش ترجمه و مفاهیم آیات بهره‌ برد که در این روش بر اساس هر آیه ترجمه ذکر می‌شود بنابراین فرد می‌تواند به صورت کاربردی از آیه استفاده کند که متمایز از روش‌های دیگر حفظ بر اساس کتاب است که معلومات فرد به همان کتاب محدود می‌شود.

وی با روش معمول حفظ قرآن که برای همه قابل استفاده است به حفظ قرآن پرداخته به طوری که ابتدا شامل روخوانی صحیح با استماع نوار قرآن است و سپس تکرار را در دستور کار داشته است.
برخی افراد برای حفظ قرآن فرزندانشان عجله می‌کنند و سن پایین‌تر از 6 سال را مطرح می‌کنند در حالی که این حافظ قرآن معتقد است در سن پایین‌تر از 6 سال می‌توان از برنامه‌های ساده‌تر و سوره‌های کوچک‌تر استفاده کرد تا کودک فشاری روی خود احساس نکند.
وی نیز پیش از 6 سالگی زمینه‌های حفظ قرآن در قالب یادگیری آیات کوچک را در برنامه خود داشته تا بتواند ورود جدی به مباحث قرآنی داشته باشد.

این حافظ قرآنی بارها در برنامه‌های مختلف از سوی افراد مورد سؤال بود. به عنوان مثال در لبنان جمعی از برادران اهل سنت سعی کردند تا اشکالی بر وی وارد کنند که توسل به حضرت زهرا(س) رمز پیروزی بر سؤالات آنها بود.

این نابغه قرآنی در برخی از کشورها مانند لبنان، عراق، مالزی، عربستان و…. برنامه‌هایی اجرا کرده است و به گفته وی در لبنان با مشاهده چنین کودکی «تعبیر هذا الطفل معجزه» را به کار می‌بردند و برخی او را از جمله ثمرات انقلاب می‌دانستند که مایه مسرت بود.

وی با بیان اینکه حفظ قرآن نه تنها بر دروس مدرسه‌اش لطمه‌ای وارد نکرد بلکه تقویت حافظه را به همراه داشت می‌گوید: این امر را به طور ملموس در دروس خود مشاهده کردم زیرا قرآن کتاب زندگی است که موفقیت بشر را رقم می‌زند.

علی امینی سه بار توفیق ملاقات با رهبر معظم انقلاب را داشته است؛ او در این زمینه می‌گوید: ایشان از حفظ قرآن بنده احساس خشنودی داشتند که این امر سختی‌ها را شیرین کرد. از جمله توصیه‌های ایشان ورود جدی در مباحث قرآنی بود.

وی ادامه می دهد: محمدحسین طباطبایی از جمله الگوها در زمینه حفظ قرآن خردسالان است که بنده نیز به ایشان ارادت دارم و در زمینه حفظ از ایشان الگوبرداری کردم. خانواده‌های علاقه‌مند به اینکه کودکشان در زمینه حفظ قرآن موفق عمل کند در گام نخست باید با قرآن آشنا باشند و حتی می‌توانند از مؤسسه‌های قرآنی استفاده کنند تا بتوانند کودک را به درستی هدایت و راهنمایی کنند.

وی معتقد است که همه افراد می‌توانند از برخی اوقات خود در طول شبانه‌روز برای حفظ قرآن استفاده کنند و تنها کافی است قرآن جیبی همراه داشته باشند.

علی امینی آیه 53 سوره زمر را از جمله زیباترین آیه‌های قرآن ذکر کرد و می‌گوید: خداوند در این آیه ناامیدی به رحمتش را گوشزد کرده و آن از بزرگترین گناهان دانسته است.
وی به سوره یوسف انس بیشتری دارد زیرا این سوره در قالب داستان بوده بنابراین بهتر می‌توان با آن ارتباط برقرار کرد البته سوره‌های توبه و مائده را از دیگر سوره‌های قرآنی عنوان کرد که در مسیر حفظ قرآن انس بیشتری با آنها داشته است.

او به قاریان توصیه کرد علاوه بر قرائت به حوزه ترجمه نیز ورود پیدا کنند تا بتوانند به درجه انس با قرآن برسند زیرا انس با قرآن از مراحل حفظ و قرائت، تأمل و تدبر و عمل تشکیل شده است. طلاب علوم دینی نیز باید تقوا، ایمان و اخلاق را در وجود خود نهادینه کنند و در زمینه قرآن تقویت شوند تا بتوانند در زمینه پاسخگویی به شبهات از آن بهره‌گیری کنند.

 

  • برخی از توفیقات آقای علی امینی ؛
  1. حافظ کل قرآن کریم، که حائز بیش از 20رتبه ی برتر استانی و کشوری مطرح گردیدند.
  2. جزء معدود حفاظ کشور می باشند که قرآن را به صورت موضوعی و کاربردی حفظ نمودند.
  3. مترجم قرآن کریم که با استفاده از 8 ترجمه، آیه ی مد نظر را ترجمه می کنند.
  4. توفیق 3 بار اجرای برنامه قرآن در محضر مقام معظم رهبری، که موجبات خرسندی وتحسین ایشان را فراهم کردند.
  5. آشنا به علوم قرآنی و مباحث تفسیری که در همین خصوص در سال 91 در رسانه ی ملی توسط آیت الله محمدی گلپایگانی (رئیس دفتر مقام معظم رهبری) ‌از ایشان به عنوان حافظ کل و مفسر تجلیل شد.
  6. سخنرانی در بیش از سی شبکه داخلی و خارجی.
  7. اجرای صدها برنامه در کشورهای مختلف(لبنان، عراق،‌ مالزی، عربستان و …) به زبان فارسی و عربی.
  8. شرکت در بیش از دو هزار سخنرانی در همایشهای بین المللی و تخصصی و تریبون نمازجمعه ها و محافل علمی، دانشگاهی و حوزوی.
  9. کارشناس تفسیر شبکه قرآن و شبکه نور در بیش از 100 برنامه تلوزیونی.
  10. کارشناس قرآنی که مورد توجه خبرگزاری ها و اصحاب روزنامه قرار گرفتند.
  11. بسیاری از آیات و بزرگان و مفسرین تعبیر معجزه ی قرآن را درباره ی ایشان به کار برده اند.
  12. با توجه به نظر سنجی مردمی در نمایشگاه بین‌المللی قرآن، ایشان عنوان چهارمین قهرمان قرآنی را کسب نمودند.
  13. کوچکترین داوطلب شرکت کننده در آزمون کارشناسی رشته ی علوم قرآن و حدیث در سن 9 سالگی بودند.

 

 

 

 

ارسال یک دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.